آموزش جامع خلاصه نویسی کنکور
اول از هم توضیح بدم ما در این مقاله به چه چیز هایی می پردازیم. اول نمونه خلاصه نویسی در اختیارت قرار می دیم و بعد از اون راجع به اهمیت خلاصه نویسی صحبت می کنیم و بعدش خلاصه نویسی در 6 گام رو برای شما توضیح میدم. پس اول نمونه خلاصه نویسی رو با دقت نگاه کن. بعدش اهمیت و مزایای تا حدی واضح خلاصه نویسی رو مطالعه کن و بعدش خلاصه نویسی در 6 گام رو با تمام وجودت بخون و ازش لذت ببر. اگه از این مقاله لذت بردی حتما مقالات دیگر کنکور رو مطالعه کن و ازشون چیزای جدید یاد بگیر و مثل روش های خلاصه نویسی ازش استفاده کن.
اهمیت و مزایای خلاصه نویسی
همونطور که گفتم ابتدا از مزایا و اهمیت خلاصه نویسی صحبت میکنم و بعدش روش خلاصه نویسی رو به صورت مفصل براتون توضیح می دوم و در انتها هم نمون
1-اطمینان از یادگیری مطالب درسی
اولین و یکی از مهم ترین مزایای خلاصه نویسی اینکه شما رو مطمین میکنه ، که فلان مطلب درسی رو یاد گرفتید یا نه. دیگه شما پیش خودتون نگران نیستید و هی از خودتون نمی پرسید که این مطلب رو یادم مونده ؟ حس میکنم هر چی خوندم ، همش از یادم رفته… خب ، وقتی شما خلاصه نویسی میکنی ، میتونی با خوندن و مرور سریع با یه کاغذ a4 کلی صفحه از کتاب رو مرور کنی و خیال خودتو راحت میکنی که من همشو یادم یا اینکه من همه ی درس رو یادم نرفته ، فقط یه سری نکات بود ، از ذهنم پریده بود که اونا رو هم مرور کردم و یادم اومد. می بینی به همین راحتی یه اطمینان خاطر خیلی خوب به خودت میدی که بابا من همه ی این مطالب رو بلدم یا اگر هم از یادم رفته بود، همش یادم اومد.
2-افزایش دقت حین مطالعه
اگر شما اینو بدونید که قرار چند دقیقه بعد کتاب رو ببندید و هر چی تو ذهنتونه روی یک برگ کاغذ بنویسید، اون موقع هستش که با تمام وجود و با تمام دقت مطالعه میکنی که خدایی ناکرده پیش خودت ضایع نشی و نیای شروع کنی به نوشتن هر چی یادت می یاد ، بعد ببینی هیچی یادت نمیاد به جز به نام خدا اول صفحه !!
3-مرور آسان
ببین تو طول سال ، تو وقت نمی کنی ، هر درسی رو بار ها و بارها مرور کنی تا تو مغزت نهادینه بشه ، چون اینقدر حجم درسا زیاه که اصلا نمیشه همچنین کاری کرد ولی با خلاصه نویسی دروس مختلف تو میتونی هر درسی رو خیلی خوب حتی بار ها و بارها مرور کنی، اونم تو زمان کم ، تازه طوری مرور کنی که مطمین باشی همه ی نکات مهم رو خوندی و هیچ نکته ای رو جا ننداختی.
آموزش خلاصه نویسی هنوز ادامه دارد!
4-بهره بردن در شب امتحان
خلاصه نویسی ر شب های امتحان مثل فرشته های نجات شما هستند!! همونطور که از قدیم الایام شندیم! همیشه و همیشه مباحث آزمون های آزمایشی با مباحث امتحان های مدرسه در تناقض بوده اند.حالا چرا خلاصه نویسی حکم فرشته نجات رو برای شما دارند؟؟ شما میتونید در شب های امتحانتون مبحث امتحان رو به سادگی و به سرعت از روی خلاصه هاتون مطالعه کنید و اینطوری میتونید هم امتحان مدرستون رو خوب بدید و هم وقت بیشتری برای آزمون های آزمایشی بزارید.
5-بهره بردن در سال تحصیلی
شما میتونید در طول سال تحصیلی از خلاصه هاتون به طور معجزه آسایی استفاده کنید. شما میتونید مثلا تعدادی از جمعه های سال تحصیلی تون رو به مرور خلاصه هاتون اختصاص بدید و همیشه در طول سال تحصیلی مطالب رو در بالاترین سطح کیفی در حافظه خودتون نگه دارید و همیشه در طول سال مانند یک رتبه برتر باشید.
6-بهره بردن در ماه قبل از کنکور
خب میرسیم به دلیل اصلی و مهم ترین ویژگی خلاصه نویسی !! در ماه قبل کنکور اکثر بچه ها دارند تو استرس شنا می کنند !! اونجا دیگه حکم وقت های اضافه رو داره !! شما میتونید توی اون مرحله با استفاده از خلاصه هاتون به بهترین شکل ممکن دروس رو دوره کنید و تازه چندین بار هم دوره کنید.توی اون دوره ی یک ماهه هر کی خلاصه های بهتری داشته باشه موفق تره و هر کی توی اون دوره موفق تر باشه، قطعا نتیجه کنکورش بهتره.
آموزش تکنیک ضرب سریع در 15 | آموزش تکنیک ضرب سریع در 11
حالا که با مزایا و اهمیت خلاصه نویسی به خوبی آشنا شدی ، دیگه وقتشه بریم سراغ مراحل خلاصه نویسی. به مراحل دقت کن تا بتونی به خوبی خلاصه نویسی هاتو انجام بدی و ازشون نهایت استفاده رو بکنی…
چگونه خلاصه نویسی کنیم؟
1- تهیه ابزار خلاصه نویسی
قبل از انجام هر کار تو باید ابزار اون کار رو تهیه کنی.حالا ابزار خلاصه نویسی چیا هستن؟
1- یک دفتر کلاسوری همراه با 8 کاغذ یا طلق رنگی برای 8 درس کنکور
2- یک عدد خودکار آبی
3- یک عدد خودکار قرمز (اگه دوس داشتی ، میتونی از خودکار مشکی هم استفاده کنی، ولی دیگه بیشتر از سه رنگ نباشه)
ببین خلاصه نویسی تو زمانی به درد میخوره که تو که تمیز و مرتب باشه وگرنه اگه شلوغ و نامرتب باشه ، اصلا فایده ای نداره.پس ابزار رو درست انتخاب کنید.
2- خواندن کامل درس
حتما حتما یک درس رو دوبار بخونید، بعد خلاصه نویسی کنید. همیشه پیشنهاد میشه خلاصه نویسی برای هر فصل نباید بیشتر از یک صفحه یا یک برگ کاغذ دفترتون باشه. به این موضوع حواستون باشه که شما وقتی بخواید بعد از یک دور خوندن خلاصه نویسی کنید، حجم خلاصه نویسی تون خیلی میره بالا . پس حتما بعد از دو دور خوندن خلاصه نویسی کنید … و توجه کنید حجم خلاصه هاتون بیشتر از یک دیگه نهایتا دو صفحه برای هر فصل نشود.
3-ثبت نکات به صورت خلاصه
حالا دیگه میرسیم به مرحله آخر خلاصه نویسی یعنی ثبت نکات . تو این مرحله بعد این که ابزار ها رو تهیه کردید . اون درس رو دوبار خوندید، الان ترجیحا بهتره که کتاب روببنیدیم و خلاصه ها رو با توجه به نکات زیر بنویسیم:
نکاتی که باید در حین ثبت نکات دقت کنیم:
1-به زبون خودمونی باشه
حتما خلاصه هاتون باید به زبون خودمونی باشه، چون قراره خودتون استفاده کنید. هرچی خودمونی تر یاشه، درک و فهمش براتون راحتره.
2-شامل همه ی نکات نباشد
حواست به این باشه که قرار نیست خلاصه هاتو منتشر کنی و در اختیار عموم قرار بدی یا قرار نیست بزاری تو آلبوم خاطراتت به نوه و نتیجه هات نشون بدی، فقط نکاتی رو بنویس که به درد خودت میخوره.وسواس الکی به خرج نده.تو رو خدا هر چی نکته هست تو کتاب رو ننویس تو خلاصه هات.فقط هم نکات مهم رو ننویس !! یه سری نکات رو بنویس که یک نمای کلی از اون فصل بهت بده و بیشتر از دو صفحه هم نشه برای هر فصل.
3-استفاده از نمودار درختی…
خلاصه نویسی هاتون طوری باشه که با یک نگاه بتونی کلشو بخونی ارزش بیشتری داره .نمودار درختی برات این کار رو میکنن . مثلا به نمودار زیر نگاه کن:
4-استفاده از علائم اختصاری...
استفاده از علائم اختصاری هم می تونید، خلاصه هاتون رو هم شکیل تر بکنید، هم کوتاه تر میکنه.به مثال زیر توجه کنید:
عدد 123 از عدد 98 بزرگتر است.
123>98
اگر دقت کنید دوجمله بالا هر یک معنی را می دهند،ولی از همه لحاظ جمله ی دوم بهتر است.
نکته خیلی مهم :
در دروس عمومی بهتره خلاصه هاتون در حاشیه کتاب بنویسید.برای مثال پیام آیات در دین و زندگی رو در کنار آیات بنویسید خیلی بهتره نسبت به اینکه جدا از کتاب در دفترتون بنویسید. همچنین در درس زیست شناسی و شیمی یه سری از خلاصه هاتون رو که نمی تونید به سرعت در کلاسور خلاصه نویستون رو وارد کنید مثل نکاتی در مورد شکل هایی از کتاب یا نکاتی با شرایط خاص آن ها را به صورت حاشیه نویسی در کتاب وارد کنید.
نکاتی که حتما حتما باید در خلاصه نویسی رعایت کنید
1-حجمش زیاد نشه ها…
ببین عزیز دلم قراره خلاصه نویسی کنی نه تومار نویسی.بازم تکرار میکنم،خلاصه هاتون برای هر فصل نباید بیشتر از دو صفحه a4 باشد.
2-پیوسته مرور و بازبینی بشه…
ببین همیشه تو خلاصه هات جاهایی رو خالی بزار وقتی داری مرور میکنی شاید بخوای نکته ای رو اضافه کنی.
3-برای خودت باید نوشته باشی…
ببین قرار نیست که خلاصه هاتو به صورت عمومی منتشر کنی ، پس تورو خدا برای خودت بنویس. اینم حواست باشه نمیخوام برای آۀبوم خاطرات ازش استفاده کنیم.
4-منظم و دسته بندی شده باشه…
مهم ترین نکته در خلاصه نویسی همینه که نظم وترتیب تو خلاصه نویسی رو حتما حتما باید رعایت کنی که پس فردا موقع خوندن خلاصه مثل آهو گیر نکنی تو گل!!
حالا خلاصه میگم برای خلاصه نویسی باید چیکار بکنی:
1-تهیه کلاسور مخصوص
2-خواندن درس(حداقل دوبار)
3-بازنویسی به زبان خودمانی
->هر درس (یا فصل) یک صفحه (نهایتا دو صفحه)
->استفاده از نمودار درختی و علائم اختصاری
گروه مشاوره و برنامه ریزی کنکور یعقوب لهرابی - مرکز مشاوره تحصیلی مسیرموفقیت شهرکرد
جهت ارتباط با مشاور ارشد موسسه مسیرموفقیت شهرکرد و یا گرفتن نوبت مشاوره با شماره ی 09029012570 یا 09132812570 یا 03832229075 تماس بگیرید.
#دهمی_ها_یازدهمی_ها_دوازدهمی_ها_فارغ_التحصیلان_تجربی_ریاضی_انسانی_معارف#مشاور_تحصیلی
#مشاور_تحصیلی_تخصصی_مسیر_موفقیت_از_پیش_دبستانی_تا_دکتری#مشاوره_تخصصی_تحصیلی
#مرکز_مشاوره#مسیر_موفقیت#مرکز_مشاوره_تخصصی_تحصیلی_مسیر_موفقیت_شهرکرد #سالن_مطالعه_دخترانه_پسرانه#پانسیون_مطالعه#سالن_مطالعه_مسیر_موفقیت#آموزشگاه_علمی_آزاد #انگیزشی#کنکور#دپارتمان_مشاوره_و_برنامه_ریزی_کنکور_دکتر_لهرابی#از_پیش_دبستانی_تا_دکتری#دکتر_لهرابی #دکتر_یعقوب_لهرابی#آزمون_گاج_سنجش_کانون_قلمچی_گزینه_دو#کارگاه_آموزشی_مشاوره#مشاور_رتبه_برتر_کشور_ایران
#بورد_تخصصی_مشاوره_برنامه_ریزی_کنکور_دکتر_یعقوب_لهرابی#شهرکرد#اصفهان#تهران#شیراز#کاشان#مشهد#اهواز#قم
dr-lohrabi.ir