روش‌های مرور


در آغاز تیتر اصلی را ببینید، کتاب را ببندید و سپس برای خودتان به ‌طور خلاصه شرح دهید (یا بنویسید) که در تیتر اصلی چه عناوین فرعی و نکاتی وجود دارد.

روش‌های مرور


۱- مرور مرحله‌ای

اولین مرور: (حین مطالعه) یادداشت‌برداری، پرسش، توضیح دادن برای خود، خط کشیدن زیر کلمات و جملات، حاشیه‌نویسی و پاسخ دادن به پرسش‌های متن کتاب درسی

دومین مرور: ۲۴ ساعت پس از خواندن درس یا تدریس در کلاس شامل:

۱- بازخوانی کامل درس خوانده‌شده و جزوه‌ی آن

۲- حل تمرین‌های تشریحی و تست‌های آن درس

۳- مرور ذهنی آن‌چه در طول روز خوانده‌ایم قبل از خوابیدن

سومین مرور: یک هفته بعد شامل:

۱- بازخوانی کامل درس و جزوه

۲- حل تمرینات اشکال‌دار قبلی

۳- علامت زدن قسمت‌های فراموش‌شده

۴- حل بخش دیگری از تمرینات باقی‌مانده

چهارمین مرور: دو هفته بعد شامل:

۱- مرور یادداشت‌ها و خلاصه‌ی درس‌ها

۲- حل تمرینات اشکال‌دار قبلی

3- علامت زدن قسمت‌های فراموش‌شده‌ی جدید

۴- مرور قسمت‌های فراموش‌شده‌ی قبلی

۵- حل بخش دیگر از تمرینات باقی‌مانده

پنجمین مرور: یک ماه بعد شامل:

۱- مرور یادداشت‌ها و خلاصه‌ی درس‌ها

۲- حل تمرینات اشکال‌دار قبلی

3- مرور قسمت‌های فراموش‌شده‌ی قبلی و مطالب فرار

ششمین مرور: سه ماه بعد شامل بازخوانی کامل کتاب

بدین ترتیب و با این تکرار‌های منظم، مانع فراموشی مطالب در مدت طولانی می‌شویم.

همان‌طور که یاد گرفتن محتاج زمان است، یاد‌آوری و تازه نگه‌ داشتن ذهن از مطالب خوانده شده به زمان نیاز دارد.

 

۲- مرور گزینشی

در این روش، کل کتاب، تیترها، خطوط درشت داخل متن، عکس‌ها، زیرنویس عکس‌ها، فرمول‌ها، نمودارها، جدول‌ها و همه ‌چیز به جز متن نوشتاری کتاب درسی، خوانده و مرور می‌شود.

در آغاز تیتر اصلی را ببینید، کتاب را ببندید و سپس برای خودتان به ‌طور خلاصه شرح دهید (یا بنویسید) که در تیتر اصلی چه عناوین فرعی و نکاتی وجود دارد. بعد کتاب را باز کنید و ببینید تا چه حد درست عمل کرده‌اید. با این عمل، کلیت مطلب در ذهن شما حک می‌شود. همین‌ کار را با عناوین فرعی تکرار کنید. فرمول‌های مهم، مکان‌های مهم و مفاهیم مهم در هر بند کتاب درسی محدود است؛ به همین خاطر یادآوری آن‌ها راحت‌تر است. بدین ترتیب گام‌به‌گام در هر فصل پیش می‌روید و جزئیات را در ذهن خود تازه می‌کنید. هر جا لازم شد به متن کتاب رجوع کنید. اگر مطلب آموخته‌شده را خوب فهمیده باشید، به خواندن متن نیاز کم‌تری دارید. اگر رجوع شما به متن زیاد باشد نشان می‌دهد که ضعیف هستید و مطلب باید بازخوانی شود. این روش به شما کمک می‌کند تا تشخیص دهید در چه قسمت‌هایی ضعف دارید و به فعالیت بیش‌تری نیاز دارید.

 

۴- مرور با تست

هر گاه بخواهیم درسی را مرور کنیم تست‌های جدید از آن درس را انتخاب کرده و به آن‌ها پاسخ می‌دهیم. این شکل پاسخ‌گویی، باعث یادآوری آموخته‌های قبلی می‌شود. حسن این روش در آن است که با نشان دادن پاسخ‌های نادرست به ما، مشخص می‌شود که چه نکاتی را فراموش کرده‌ایم و باید آن‌ها را بازخوانی و تکرار کنیم یا در چه قسمت‌هایی ضعف داریم و نیاز به تمرین و رفع اشکال بیش‌تری داریم. این کار از تکرار مباحثی که خوب بلد هستیم جلوگیری می‌کند و از طرف دیگر عملاً بخشی از تکالیف و تست‌های آن درس هم انجام می‌شود و به این ترتیب به ‌طور تدریجی در آن درس تسلط خواهیم یافت.


گروه مشاوره و برنامه ریزی کنکور یعقوب لهرابی - مرکز مشاوره تحصیلی مسیرموفقیت شهرکرد

جهت ارتباط با مشاور ارشد موسسه مسیرموفقیت شهرکرد و یا گرفتن نوبت مشاوره با شماره ی 09029012570 یا 09132812570 یا 03832229075 تماس بگیرید.

 

#دهمی_ها_یازدهمی_ها_دوازدهمی_ها_فارغ_التحصیلان_تجربی_ریاضی_انسانی_معارف#مشاور_تحصیلی

#مشاور_تحصیلی_تخصصی_مسیر_موفقیت_از_پیش_دبستانی_تا_دکتری#مشاوره_تخصصی_تحصیلی

#مرکز_مشاوره#مسیر_موفقیت#مرکز_مشاوره_تخصصی_تحصیلی_مسیر_موفقیت_شهرکرد #سالن_مطالعه_دخترانه_پسرانه#پانسیون_مطالعه#سالن_مطالعه_مسیر_موفقیت#آموزشگاه_علمی_آزاد #انگیزشی#کنکور#دپارتمان_مشاوره_و_برنامه_ریزی_کنکور_دکتر_لهرابی#از_پیش_دبستانی_تا_دکتری#دکتر_لهرابی #دکتر_یعقوب_لهرابی#آزمون_گاج_سنجش_کانون_قلمچی_گزینه_دو#کارگاه_آموزشی_مشاوره#مشاور_رتبه_برتر_کشور_ایران

#بورد_تخصصی_مشاوره_برنامه_ریزی_کنکور_دکتر_یعقوب_لهرابی#شهرکرد#اصفهان#تهران#شیراز#کاشان#مشهد#اهواز#قم

dr-lohrabi.ir